A gyerekruháknál a strapabírás a legfontosabb

Görög Zita: A gyerekeknél nem a divat az első!

Ne engedjenek a kísértésnek! Nem szabad túlzásba esni: egy kisgyerek öltözködésénél a funkció és a tartósság a döntő szempont - tanácsolta Görög Zita a kezdő, ámde annál lelkesebb anyukáknak.

2011.09.23 13:29ma.hu / Avantgarde

Görög Zitát talán sosem láttuk még slamposan, a csinos műsorvezető mindig úgy néz ki, mintha épp most lépett volna le valamelyik divatmagazin lapjáról. Ennek ellenére most bevallotta: ha a gyerekek ruhájáról van szó, akkor kevésbé figyel a divatra.

"Egy kisgyerek öltözködésénél a funkció és a tartósság a döntő szempont" - vallja a kétgyermekes anyuka, és azt tanácsolja a többi anyának is, hogy próbáljanak meg ellenállni a kísértésnek - a gyerek úgysem kíméli, ami rajta van.

Milán (5) és Lotti (3) is szinte azonnal elkezdett mászkálni, így elég hamar kiderült számunkra, hogy a két kis örökmozgó falja a ruhákat. Az első fél év után mindkettejükkel sokat mentünk játszótérre, ahol mint minden egészséges gyerek, ők is folyamatosan összekoszolták magukat. Ráadásul Milus előbb tanult meg motorozni, mint járni, ez a játék pedig igazi cipőgyilkos: maximum fél évet bír ki egy-egy lábbeli” – mesélte Görög Zita.

Így aztán kompromisszumokat kötött. Most már nem elég, hogy egy ruha csinos legyen, csak akkor veszi meg, ha az egyben tartósnak és megfelelő minőségűnek bizonyul.

Mielőtt Milus megszületett, én is úgy képzeltem el magam anyaként, hogy összeöltözünk a gyerekkel. Aztán erről elég gyorsan lemondtam, mert nem akartam irreális összegeket költeni gyerekruhára. Gyakorlatilag most már csak a színek terén próbálok arra törekedni, hogy ne üssünk el nagyon egymástól” - magyarázta.

Görög Zita Milánnal és Lottival (Fotó: Avantgarde)


Spórolási ötletekből sincs hiány Zita családjában. Nemcsak a praktikus ruhacsomagokat javasolja a pólók, nadrágok, blúzok és szoknyák rengetegében elvesző anyukáknak, amelyekben minden lényeges ruhadarabot megtalálnak, de felfedezte, hogy jelentős összegeket lehet megspórolni, ha például az interneten szétnéznek az aukciós oldalakon.

Gyakorlatilag mindent be lehet szerezni, Lottinak már a TeszVeszen vettem meg az első nagyobb trendi lányos ruhacsomagot. Alapvetően elég anyás-babás a portál, jó kis vadászterület a szülőknek” - osztotta meg tapasztalatait.

Mivel ebben a korban a gyerekek még gyorsan nőnek, egy-egy jól kiválasztott ruha tovább bírja a strapát, mint mire elnyűnék azt, így érdemes ezeket a kinőtt, de valójában alig használt ruhákat ilyen forrásból beszerezni. Ez a forma ráadásul mindenkinek előnyös: nemcsak a vevőnek, aki hatalmas összegeket spórolhat meg egy vadonatúj ruhához képest, de az eladónak is, aki a számára már használhatatlan ruhákból is szert tehet még némi haszonra - és vehet rajta például egy újabb darabot.

Zita gyermekei egyébként nem estek messze az almafától: már most mindketten eléggé határozottan közlik reggelente, mit szeretnének felvenni az oviba. "Lotti szinte csak rózsaszínt hajlandó felvenni, míg Milus a kékért van oda" - meséli a műsorvezető. Ebben az ízlésfejlődésben sokat számít, hogy az óvodában rendre összehasonlítják magukat a többiekkel, sokszor nem is tudatosan, de az ingerek mindenképp hatnak rájuk.

Ez megintcsak a használtruha-piac felé irányítja a figyelmet Zita szerint, aki egyébként maga is nyitott egy virtuális használtruha-boltot. A szekrényben számos olyan ruhadarab van, ami Milusra és Lottira már nem megy rá, de még remek állapotban vannak. Zita nevetve vallotta be, hogy egyelőre nem terveznek harmadik gyermeket, így nincs kinek félrerakosgatni ezeket a ruhákat: "pont most teszem fel az aukciós portálra" - adta meg a tippet azoknak, akik szeretnék pont olyan divatosan öltöztetni apróságaikat, ahogyan azt a sztármama is teszi.

Még több hír Görög Zitáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.