Speciális küldemény: csak hét év múlva ér célba

A lassú posta megmentheti a házasságokat

A válási statisztikák javítása érdekében különleges szolgáltatást vezetett be a kínai állami posta: egy speciális borítékban friss házasok küldhetnek szerelmi vallomást egymásnak, de csak 7 év múlva kapják meg.

2011.09.15 08:29ma.hu

"A kritikus hetedik év" - emlegetjük sokszor, ha párkapcsolatról van szó, és nem véletlenül: a statisztikák szerint valóban ekkor válnak el a legnagyobb számban az egykor még egymás iránt lángoló szerelmet érző párok. A kínai posta ezért különleges, "házasságmentő" szolgáltatást indított. A friss házasok szerelmi vallomást írhatnak egymásnak, amit egy speciális borítékban adhatnak fel párjuknak.

Azért kell a különleges boríték, mert így a hivatalok alkalmazottai tudják, hogy ezeket a küldeményeket szándékosan vissza kell tartaniuk, pontosan hét évre, így akkor jut majd el a forró üzenet a címzetthez, amikor a kapcsolat épp közeledik a kritikus időszakhoz.

A borítékokat szeptember 9-én helyezték forgalomba, aminek szintén megvan a magyarázata: a kínaiak szeretnek a számokkal bűvészkedni, gondoljunk csak a 2008. augusztus 8-án megrendezett Olimpia megnyitójára, ott a 8-as szám a szerencsével függött össze. Ezúttal a kilencesnek van mágikus szerepe: ha kétszer egymás után kimondják, akkor az majdnem úgy hangzik, mint a "mindig" szó kínaiul, és mi lehetne alkalmasabb egy házasságmentő akcióra, mint ez a szó?

A posta egyik képviselője a China Daily című lapnak elmondta, nagyon bíznak abban, hogy ezek a levelek a jövőben számos házasságot megmentenek majd. A címzetteknek - és a feladónak - ugyanis így eszébe juthat, miért szerettek egymásba annak idején, és talán az elhidegülés időszakában újra fel tudják idézni az eredeti érzelmeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.