Új szerelme született Pirner Almának

Képek: Fellógatta magát a rúdtáncbajnok!

Amióta Cher és Christina Aguilera meghódította a világot legutóbbi, Burlesque című filmjével, azóta egyre nagyobb teret hódít magának a műfaj. Pontosabban a műfaj eddig is élt és létezett, de most még nagyobb lendületre kapott a tánc ezen formája.

Pirner Alma kipróbálta a burlesque-et képgaléria

2011.09.12 16:29krQ

Amerikában több évtizede rendeznek Burlesque Fesztiválokat, ahol a szakma kiválóságai mutatják be leglátványosabb produkciójukat. A bejutás nem könnyű, hiszen valóban csak a legkiválóbb előadóművészek léphetnek színpadra ezen az estén, kizárólag meghívás alapján.

A Montreal Burlesque Festival egyik résztvevője volt Pirner Alma is, aki külön erre az alkalomra egy varázslatosan csengő nevet választott magának.

Mindenképpen valami dallamosan csengő nevet kerestem, és a saját nevemet valamilyen módon benne szerettem volna hagyni. A névválasztás nagyon fontos, lényeges, hogy közel álljon az illető személyiségéhez. Így döntöttem a Leluna de Alma mellett. A Luna jelentése hold, ez jelképezi az éjszakai élethez való kötődésemet, az éjszakai csillogást és érzéseket, amiben nap mint nap élek. Alma pedig nem mellesleg spanyolul lélek, ami tükrözi a személyiségemet.

Fotó: YouTube - A galériához KATT a képre!


A burlesque szó eredeti jelentése a latin „burla” szóból ered, jelentése: valamiféle paródia, színpadi és irodalmi előadóművészet, néhol abszurditással és extravaganciával.

A 19. és 20.században tűnt fel a burlesque stílus egy másik fajtája Amerikában, ami a glamour előadóművészetre, visszafogott és igényes színpadi sztriptízre és a csábításra helyezte a hangsúlyt a legmagasabb szinten.

Pirner Alma egyedülálló és látványos show-ját október 1-jén, a Rúdtánc Világbajnokság after party-ján láthatja először a nagyérdemű, a budapesti Moulin Rouge-ban. Alma a világon eddig még nem látott produkcióval készül, aminek részleteit teljes titok övezi. Az egzotikus táncosnő minden nap keményen edz erre a műsorra, szinte minden szabadidejét a próbákkal tölti.

A show különlegessége abban rejlik, hogy egy nem szokványos szeren mutatja be Alma, de ennél többet egyelőre nem volt hajlandó elárulni a szőke showtáncos. „Látványos és egyedülálló produkció lesz, tele akrobatikus és show elemekkel, amit egy olyan kelléken mutatok be, melyet eddig még nem láthattak a műfaj kedvelői. A ruhám pedig az eddigi legdíszesebb, és egyben a legértékesebb darab lesz”- mondta sejtelmesen Pirner Alma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.