Meghiúsult rablás: az eladó nem ért rá bohóckodni

Mesehősnek öltözött - kiröhögték a rablót

"Takarítanom kell, nincs időm bohóckodni" - legyintett a bolti eladó, akire a mesékből ismert Gumby tört rá és a bevételt követelte. Fegyver helyett is csak némi aprópénzt tudott előrántani a jelmezéből.

2011.09.08 14:29ma.hu

Azt hitte a bolti eladó, hogy valaki csak szórakozik vele, ezért aztán egy vállrándítással intézte el a Gumby-jelmezbe bújt fegyveres rabló felszólítását, amellyel a férfi a napi bevételt szerette volna megkaparintani. A kaliforniai üzlet eladója közölte a megszeppent rablóval, hogy első a takarítás, a következő percben pedig már nem is vett róla tudomást.

A "mesefigurát" azonban ez felbőszítette, ezért ráordított az eladóra: "Miért nem hiszed el, hogy ez tényleg egy rablás? Fegyverem van!" Csakhogy amikor megpróbálta előrántani, a kesztyűben végződő jelmeze ellene fordult, végül némi kotorászás után a pisztoly helyett csak 26 centnyi aprópénzt tudott előrántani - az is a földön landolt a nagy sietségben.

Rejtélyes módon a boltos még ettől sem vált halálra, sőt, ekkor már egészen szórakoztatónak találta a helyzetet, és kíváncsian várta, mi lesz a következő lépés. A rabló azonban brilliáns logikával felismerte, hogy itt csúnyán felsült, és még mielőtt újabb baklövéseket követett volna el, inkább kimenekült az üzletből, zsákmány helyett még rá is fizetett az akcióra.

"Ide az összes pénzt!" (Fotó: NBC San Diego)


Az üzlet alkalmazottja olyannyira nem vette egyébként komolyan az egész esetet, hogy nem is jelentette, de főnöke néhány órával később a biztonsági kamera felvétele alapján úgy ítélte meg, mégiscsak értesíteni kellene a rendőrséget.

A jelmezes férfi valódi arcáról vagy kilétéről egyelőre fogalmuk sincs, de a nyomozásban nagy segítséget jelent, hogy Gumby nem egyedül próbálkozott: egy jelmeztelen autósofőr segítette a menekülésben, aki a rablás elején még bent nézelődött a boltban, később szaladt csak ki a kocsihoz - a rendőrök tehát elsősorban most rá koncentrálnak, az ő elfogásával remélhetőleg a mesehős is rövidesen rács mögé kerülhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.