Negyedszer rendeztek poledance-versenyt hazánkban

Forró képek - Tarolt a rúdon táncoló 33 éves anyuka

Negyedik alkalommal rendezték meg a hétvégén az országos rúdtánc-bajnokságot, amely során nemcsak a versenyzők megmérettetése a cél, hanem az is, hogy bebizonyítsák az "avatatlanoknak": a rúdtánc több, mint olcsó erotikus kellék.

Rúdtánc: vedd komolyan! képgaléria

2011.09.05 08:29ma.hu / krQ Communications

Varsóban már meggyőzte a zsűrit, ezúttal viszont itthon is sikerült annyira lenyűgöznie a nemzetközi bírákat a 33 éves Pálmaffy Barbarának, hogy egyhangú szavazattal az ő nyakába akasztották a negyedik alkalommal megrendezett Rúdtánc Bajnokság aranyérmét. A versenyt idén először a Magyar Tornász Szövetség és a Magyar Légtornász Egyesület szakmai támogatásával rendezték.

Fotó: KRQ (A galériához KATT a képre!)


A zsűriben természetesen Pirner Alma is helyet foglalt, aki már évek óta sikerrel népszerűsíti nemcsak hazánkban, de nemzetközi szinten is a rúdtáncot, és igyekszik bebizonyítani, hogy ez jóval több, mint aminek sokan tekintik - ezért az általa alapított Dollhouse Táncstúdió is sokat tesz.

Az évtizedes beidegződéseket azonban csak nagyon lassan lehet megváltoztatni, így keményen kell dolgozni, hogy a rúdtánc a füstös lebujokban lejtett vonaglástól eljusson az elismert sportig. A mostani döntőn 12 nő mutatta be tudományát, persze ennél jóval többen indultak, ők már a szigorú előválogatók legjobbjai voltak.

A képeket elnézve kétség sem férhet hozzá: ez tényleg komoly erőnlétet és technikai tudást igényel. Pálmaffy Barbara a mutatványába számos akrobatikus elemet is beépített, persze megfelelő show-körítéssel, hisz a szigorú pontozók minden apró részletre figyeltek. Automatikus kizárással járt például az elmozduló vagy leeső ruhadarab, és tilos volt bármilyen testsimítást végezni - ezzel máris kiiktatták a leginkább félreérthető elemeket, bizonyítandó, hogy valóban a sport az első.

A díjazottak

Miss Poledance Hungary I. helyezett: Pálmaffy Barbara
Miss Poledance Hungary II. helyezett: Bardóczy Ilka
Miss Poledance Hungary III. helyezett: Molnár Éva
Az Év előadóművésze különdíj: Pálmaffy Barbara
A legjobb rudas trükkök különdíj: Bardóczy Ilka
A legeredetibb jelmez különdíj: Pálmaffy Barbara
A Légtornász Egyesület különdíja: Bardóczy Ilka
A Magyar Torna Szövetség különdíja: Balogh Katalin

Pirner Alma, a Miss Poledance Hungary jogtulajdonosa elmondta: "Barbi az egyik legnagyobb tehetsége a magyar mezőnynek, a következő egy évben ő képviselheti hazánkat a nemzetközi rúdtánc versenyeken." Azt is hozzátette, hogy ehhez a győzelemhez alig egy évre volt szüksége a csinos anyukának: mindössze ennyi ideje állt először a rúd mellé! Persze segítségére volt az a komoly táncos múlt is, amit a Táncművészeti Főiskola elvégzése előtt és után szedett össze.

Barbara Varsóban is megszerezte a kupát, amelyen egyedüli magyarként indult, most pedig nemcsak az összesített versenyben végzett toronymagasan a többiek előtt, de több különdíjat is besöpört. Így októberben a Budaörsi Városi Sportcsarnokban megrendezésre kerülő Rúdtánc Világbajnokságon is ő képviselheti Magyarországot, mellette pedig a mostani második helyezett és szintén különdíjas Bardóczy Ilka áll színpadra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.