Epilálásra és fogmosásra megy a legtöbb víz

Döbbenet: Tengernyi vizet borotválunk el?!

A brit nők évente 50 milliárd liter vizet folyatnak el feleslegesen, miközben nyitva hagyják a csapot lábszőrtelenítés közben, de még ezzel sem ők a rekorderek: a fogmosás 120 milliárd liter vízbe kerül.

2011.08.29 14:29ma.hu

Bár küszködünk a bűntudattal, ez nem tart vissza minket attól, hogy pazarlóan bánjunk a vízzel, legalábbis egy felmérésből az derült ki, hogy miközben a megkérdezettek 90 százalékát mardossa a lelkiismeret-furdalás, mégis minden harmadik nő elfelejti elzárni a csapot, miközben a lábát borotválja.

Jóval kevesebb víz fogyna, ha a borotvahabot egy tálkába engedett vízzel öblítenék le a nők minden egyes lehúzás után a borotváról. Ez számokban kifejezve évente 50 milliárd litert tesz ki, ami 25 napon keresztül ellátná a 10 milliós lakosú Londont egy katasztrófa esetén.

Ennél is durvább vízpazarlás folyik a napi fogmosás során, igaz, ott némileg kevesebben, csak minden negyedik ember folyatja a vizet, pazarolva ezzel az éltető folyadékot. Ezzel évente 120 milliárd liter folyik le feleslegesen a lefolyócsöveken - állapította meg a brit főváros vízműtársasága.

A magyar adatokról nincsenek információink ezekre a részletekre kiterjedően.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.