Fejlődési rendellenesség miatt nincsenek végtagjai

Se keze, se lába - anyja elhagyta a torzszülött babát

Kezek és lábak nélkül született egy romániai kislány, akit anyja a születése után szinte azonnal elhagyott, épp a rendellenesség miatt. A gyermeket jelenleg egy intézetben gondozzák.

2011.08.25 17:29ma.hu / manna.ro

Ritka, de súlyos fejlődési rendellenességgel jött a világra egy kislány Romániában, jelenleg a gyermekvédelmi szolgálat elhelyező központjában ápolják. Delia Ayanát ugyanis elhagyta 22 éves anyja rögtön a születése után, amikor kiderült, hogy a kislánynak egyetlen végtagja sem fejlődött ki.

A most pár hónapos csecsemő két karja teljesen hiányzik, lábai közül pedig csak az egyik indult fejlődésnek, de végül az is eltorzult.

Azt nem tudni, hogy a terhesség alatt az anya rendszeresen részt vett-e a kötelező vizsgálatokon, vagy ezek elmaradása miatt nem vették észre időben a fejlődési rendellenességet.

Fotó: manna.ro


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.