Három órán át küzdöttek az állattal

Harcias bakkecske ejtette túszul a turistákat

Órákon keresztül hiába próbált lemenekülni egy Alpok-beli kirándulóhelyről egy házaspár: egy felbőszült kecske rájuk támadott és semmivel nem lehetett lecsillapítani haragját.

2011.08.19 11:39ma.hu

Olcsón megúszta az elkóborolt bakkecske gazdája: az órákon keresztül tartó megpróbáltatások ellenére mindössze egy nadrág árát kellett kifizetnie az állata által megtámadott és túszul ejtett asszonynak. Pedig a házaspárnak minden oka meglett volna egy busásabb kártérítésre is.

A német páros a tiroli hegyekbe ment kirándulni, amikor váratlanul nekik rontott egy meglehetősen harcias kedvű bakkecske. Steffen Prill és Anja Buder saját bevallásuk szerint semmit nem tettek, ami indokolta volna az állat haragját, mindenesetre a kecske onnan kezdve nem engedte őket egy lépést se tenni, minden erre irányuló kísérletüket egy-egy újabb fenékbebillentéssel "jutalmazta".

A házaspár három órán keresztül próbált kitérni a kecske elől, mígnem az egyik támadás alkalmával Steffen elkapta a szarvát és onnan kezdve el sem eresztette, egészen addig, míg sikerült szó szerint levonszolnia a szorult helyzetbe került állatot a közeli Ausservillgratenbe.

Az ORF osztrák rádiócsatorna szerint a még mindig dühödt kecskét a rendőrségnek sikerült lecsillapítania, hamarosan pedig a gazdája is előkerült, akinek végül a házaspár megbocsátott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.