"Ez benne van a pakliban"

Ki hibázott? Abortusz után terhes maradt a kismama

Egyelőre nem tudni, ki miben hibás és mik a következmények, mindenesetre az abortusz után két hónappal a nő gyanús jelekre lett figyelmes. A nőgyógyásza annyit mondott: előfordul az ilyesmi.

2011.08.16 13:39ma.hu

Valósággal sokkolta a hír a 21 éves Magdolnát, amikor szembesült vele, hogy két hónappal az abortusza után a méhében mégis fejlődik a magzat, noha előtte semmi gyanús jel nem utalt arra, hogy a terhességmegszakítás nem sikerült. A fiatal nő és férje azért döntöttek a beavatkozás mellett, mert saját lakásuk nincs, a férj hosszabb ideje munkanélküli, a nagymama segítsége nélkül pedig elsőszülött 3 éves kislányukat sem lenne hol nevelniük.

A fájdalmas döntés után tehát Magdolna befeküdt az egyik fővárosi kórház nőgyógyászatára, ahol annak rendje-módja szerint elvégezték az abortuszt, az altatásból felébredve pedig annyit mondtak neki, még néhány hétig lehet, hogy furcsán fogja érezni magát - ez természetes is, hisz a méhnek vissza kell állnia az eredeti állapotába.

Magdolna és Pál: "Mindenképpen felneveljük!" (Fotó: TV2/Mokka)


A fiatalasszony épp ezért semmi rosszra nem gondolt, amikor a hasa nem lapult le azonnal, amikor pedig egyéb tüneteket érzett az alhasa környékén, elmondása szerint a daganattól kezdve minden szörnyűség eszükbe jutott a férjével, egyvalamit leszámítva: hogy a baba továbbra is ott növekszik benne.

Csak két hónappal a műtét után derült ki, amikor végül úgy döntött, nem lehet tovább halogatni, kivizsgálásra van szükség. A vizsgálatot végző orvos miután megtudta, hogy a kismamának nemrég abortusza volt, csak annyit mondott: "Ez benne van a pakliban."

Mivel a fiatal nő az abortusz idején már épp az első trimeszter végén járt, az azt követő hetekben sem hányinger, sem egyéb, jellemzően kezdeti tünet nem figyelmeztette. Ráadásul a Mokkában L. Pál, az apa azt is hangsúlyozta, hogy Magdi az első terhessége alatt szinte végig megszenvedett a kislányukkal, és mivel ezek a rosszullétek most nyomokban sem bukkantak elő, tényleg nem gyanakodtak a terhességre.

A pár elmondta, ha már így alakult, nem vetetik el a gyermeket, és örökbe sem akarják adni, mindenképp felnevelik valahogyan. Az azonban csak a hét második felében derül ki, hogy a korábbi beavatkozás okozott-e valamiféle maradandó károsodást a magzatban, vagy jó eséllyel egészséges kisfiút hoz a nő világra.

A kórház belső vizsgálatot indított annak kiderítése érdekében, hogy kit terhel a felelősség, így Magdolnáék sem tudtak azóta a műtétet végző doktornővel beszélni, de egyvalamit biztosan tudnak: a szüléskor annak a kórháznak még a környékét is nagy ívben elkerülik, és az is biztos, hogy beperelik a hiba miatt az intézményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.