Földmozgás

Földrengés rázta meg Bulgáriát

A Richter-skála szerinti 4,5-ös erősségű földmozgást Görögországban, Törökországban és Romániában is érezni lehetett.

2020.05.01 16:18ma.hu

Közepesnek számító, a Richter-skála szerinti 4,5-ös erősségű földrengés rázta meg Bulgáriát. A Plovdid közelében, mindössze 10 kilométer sekélyen kipattanó földmozgást a bolgár főváros, Szófia mellett érezték még Görögországban, Törökországban és Romániában is. Károkról egyelőre nem érkeztek jelentések.

Plovdiv Bulgária második legnagyobb városa, az ország középső részén helyezkedik el, a Marica folyó két partján. Régi magyar neve Filippopoly vagy Filipápoly volt. Plovdiv Észak-Trákia kulturális, kereskedelmi és közlekedési központja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.