Tűzvész

Van, aki cselekszik! Megérkezett Bolíviába a tűzoltó repülő

A Global Super Tanker B747-esből átalakított tűzoltó repülőgépe megérkezett Dél-Amerikába, hogy az ottani erdőtüzek oltását segítse.

2019.08.23 16:58ma.hu

Megérkezett a Global SuperTanker Bolíviába. A tűzoltó repülő sok katasztrófában vett már részt, erdőtüzek, hajótüzek, távoli tájak tüzei vagy vegyianyag szivárgásai, tengeri olajszennyeződések során tesz jó szolgálatot a környezet védelme érdekében.

A Boeing B747-esből átalakított tűzoltó repülőgép most Dél-Amerikában landolt, hogy az ottani erdőtüzek oltását segítse.

A gép egyhuzamban 20 órát tud a levegőben maradni, közel 80 ezer liter tűzgátló anyaggal a fedélzetén, nagyteljesítményű, kis sebességű, kiváló manőverezési jellemzőkkel bíró gép olyan megoldásokra képes, amire más tartályrepülők nem.

Drukkolunk a sikeres oltásért, és kívánjuk, hogy senkinek se essen baja!

Korán reggel már megkezdték a munkálatokat

Sikeresen landoltak

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.