Ketten meghaltak

Erőteljes földrengés rázta meg Chile partjait

Ketten szívinfarktust kaptak az evakuálás során, és meghaltak.

2019.01.20 10:23MTI

Erős, 6,7-es földrengés rázta meg Chile partjait helyi idő szerint szombat este, ketten szívinfarktust kaptak az evakuálás során, és meghaltak - számoltak be a chilei hatóságok.

Az egyik áldozat egy étteremben vacsorázott, és az épület kiürítése során leállt a szíve - közölték az illetékesek.

A földmozgást követően ezreket evakuálásra kötelező szökőár-riadót adtak ki, amelyet nem sokkal később töröltek.

Az amerikai földtani intézet szerint a földrengés középpontja Coquimbo közelében volt, 53 kilométeres mélységben.

Coquimbo térségében mintegy 200 ezren maradtak áram nélkül a rengést követően.

Megelőző szándékkal vasárnapra lezárták a Chilét Argentínával összekötő hegyi utat - mondta el az ország keleti részén található Elqui tartományt vezető Daniela Norambuena. A Paso de Agua Negra mindaddig zárva marad, amíg meg nem győződnek biztonságáról és járhatóságáról - tette hozzá.

Chilében a földmozgások nem számítanak ritka jelenségnek. 1939-ben 28 ezren vesztették életüket egy 7,8-es erősségű földrengésben. A valaha feljegyzett legerősebb földrengés is itt történt, a 9,5-es erősségű földmozgásban 1655-en haltak meg 1960-ban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.