Földmozgás

Erős földrengés volt a Fülöp-szigeteknél

A rengés legalább 6,9-es erőssége miatt szökőárriadót rendeltek el, de két óra múltán lefújták.

2018.12.29 08:57ma.hu

A rengés a Fülöp-szigetektől kétszáz kilométerre délkeletre, hatvan kilométer mélyen az óceán alatt pattant ki. Legalább 6,9-es erőssége miatt szökőárriadót rendeltek el, ám két óra múltán lefújták.

Károkról egyelőre nem érkezett jelentés. Az amerikai földtani intézet (USGS) először 7,1-esnek mérte a földmozgást, később 6,9-esre módosították az erősségét.

A csendes-óceáni szökőárjelző központ (PTWC) eleinte azt közölte, hogy veszélyesen magas víztömeg elindulása várható az epicentrum 300 kilométeres körzetében, vagyis a fülöp-szigeteki Mindanao sziget délkeleti partjait és bizonyos indonéz szigeteket láttak veszélyben. Végül a legmagasabb vízszintemelkedés 30 centiméteres volt, így visszavonták a szökőárriadót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.