Állati

Újabb madárszenzáció Magyarországon!

Egy kuhit talált pénteken Szabadszállás környékén Dr. Pigniczki Csaba, természetvédelmi őrkerület-vezető.

2018.12.01 10:53ma.hu
Fotó: Szalai Gábor (2012)

Ez magyarországi 2. előfordulása, ezt megelőzően 2012-ben a Zámolyi-medencében látták, az amúgy Európában csak alkalmi előforduló kis testű ragadozó madarat. Elterjedését tekintve Dél-Afrika és Dél-Ázsiában mondható igen gyakori madárnak, de a közelmúltban egyre több Dél-Nyugat-Európai megfigyelése van.

A vércse méretű madár világosszürkés színezetével, kissé széles, de hegyesedő felül fekete szárnyfedőkkel tarkított szárnyával, nagy fejével, ami rövid nyakkal párosul, összetéveszthetetlen - írta Facebook-oldalán az MME Csongrád megyei Csoport.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.