Állati

Újabb ritka madárvendég a szegedi Fehér-tavon

A hosszú lábú, nyakigláb madár a lehalászás alatt lévő tavakon szedegetett furcsa alakú csőrével.

2018.11.22 06:30ma.hu

Nagyon szeretik a madarak a szegedi Fehér-tavat. Nemrég új madárfaj, a lazúrcinege jelent meg a területen, ám most egy másik ritka vendég is látogatását tette a szegedi Fehér-tavon, mégpedig a rózsás flamingó.

"Az idei ősz elkényezteti a dél-alföldi madarászokat, a Fehér-tóra a napokban egy fiatal rózsás flamingó érkezett. A hosszú lábú, nyakigláb madár a lehalászás alatt lévő tavakon szedegetett furcsa alakú csőrével. A rózsás flamingó rendkívül ritka őszi-téli vendég Magyarországon, a szegedi Fehér-tóról ez az első adata" - írta Facebook-oldalán az MME.

Képek: Lendvai Csaba, Tokody Béla

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.