5,1-es

Földrengés rázta meg Irán délnyugati részét, rengeteg sérült

Legalább 82 ember megsérült hétfőre virradóan egy 5,1-es erősségű földrengésben Irán délnyugati részén, Kohgiluje és Bujer Ahmad tartomány székhelye, Jaszúdzs környékén.

2018.05.07 18:54MTI

Dzsalál Puran Fard, a katasztrófavédelem helyi vezetője szerint 71 embert a helyszínen láttak el, 11 embert viszont kórházba kellett szállítaniuk sürgősségi ellátásra. A földrengés miatt többen félelmükben kiszaladtak otthonukból az utcákra.

Az IRNA értesülései szerint a földrengés epicentruma Jaszúdzstól 11 kilométerre észak-nyugatra volt, mintegy 5 kilométeres mélységben.

A múlt héten egy 5,2-es erősségű földrengés rázta meg ugyanezt a térséget, a Jaszúdzs mellett Sziszaht városát is sújtó földmozgásban legkevesebb 105 ember sérült meg. Tavaly novemberben pedig szintén e térségben 530 ember halt meg, és több mint 800 sérült meg egy 7,3-as erősségű földrengésben.

Az ázsiai ország alatt jelentős földtani törésvonalak futnak, ezért gyakoriak területén a kisebb-nagyobb földrengések.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.