5,2-es

Földrengés rázta meg Iránt, sok sérült

Legkevesebb 31 ember megsérült szerdán 5,2 erősségű földrengésben Irán nyugati részén, Sziszakht településen.

2018.05.02 12:38MTI

Tizennyolc embert kórházba vittek, tizenhárom másikat a helyszínen láttak el. A fővárostól, Teherántól 700 kilométerre délre fekvő Sziszakhtban, ahol tízezren élnek, az emberek félelmükben kiszaladtak az utcákra. A térségből érkezett videofelvételeken az volt látható, hogy megrepedtek a házak falai. Egyes beszámolók szerint az elektromos ellátásban és a távközlésben adódtak gondok, de nagyobb károkról nem érkeztek jelentések.

A térségbe mentőcsoportokat vezényeltek.

Ugyanebben a térségben tavaly novemberben 7,3-as erősségű rengés volt, amelyben 530 ember meghalt, több mint nyolcszáz megsérült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.