Földmozgás

Földrengés rázta meg Wales-t

Az elmúlt tíz év legnagyobb földmozgása Swansea térségében pattant ki szombaton, Cornwalltól Prestonig minden beleremegett.

2018.02.17 22:30ma.hu

A Richter-skála szerinti 4,4-es erősségű földrengés rázta meg az Egyesült Királyságot szombaton, egész Anglia délnyugati része beleremegett. Utoljára 2008. február 27-én volt ekkora rengés, akkor a Richter-skála szerinti 5,2-es erősséget mértek Lincolnshire-nél.

A szombati földrengés epicentruma a dél-walesi Swansea közelében volt, de onnan több mint 320 kilométerre is érzékelték a rengéseket. Egész délnyugat Angliából érkeztek bejelentések a rázkódást illetően.

Bristolban több épület is megsérült, a Swansea egyetemet evakuálták, és otthonaikból is az utcára rohantak az emberek. Körülbelül 10 millió brit érezte a földrengést, Newport, Cardiff és Swansea lakói, akárcsak Bristolban és Cornwallban. Sok épület illetve vezeték megsérült. Ugyancsak szombaton erős, 7,2-es fokozatú földrengés volt Mexikó déli és középső vidékén >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.