Földmozgás

Ismét rengett a föld Iránban

Az iraki-iráni határ térségében az utóbbi hónapokban több nagyerejű földmozgás is volt.

2018.01.11 13:34ma.hu
hirdetés

A Richter-skála szerinti 5-ös erősségű földrengés pattant ki Iránban, epicentruma az ország délkeleti részén, Kermán tartományában volt, mintegy 700 kilométerre Teherántól. Áldozatokról és károkról egyelőre nem érkeztek jelentések, helyi beszámolók szerint az emberek fejvesztve menekültek az épületekből az utcára. Az iraki-iráni határ térségében az utóbbi hónapokban több nagyerejű földmozgás is volt.

Legutóbb tavaly december 1-én volt a Richter-skála szerinti 6-os erejű földrengés a térségében. Azt megelőzően, november 12-én az ország történelmének egyik legnagyobb rázkódása volt, ekkor 7,3-es erősségű földrengés pattant ki az iraki-iráni határszakaszon, rengetegen meghaltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.