Katasztrófa

Hatalmas erdőtűz pusztít Görögországban

Nyolc tűzoltó repülőgéppel, egy helikopterrel és 17 tűzoltóautóval vették fel a küzdelmet a lángok ellen.

2017.08.20 20:04MTI

Hatalmas erdőtűzzel küzdenek a görög tűzoltók a Peloponnészoszi-félsziget nyugati részén, a lángok az ókori Olimpiától 30 kilométerre, egy erdős területen csaptak fel.

Az erős, változó irányú szelek miatt a közelben fekvő két falu, Kosztomra és Rodina lakóit kitelepítették.

Görög médiajelentések szerint nyolc tűzoltó repülőgéppel, egy helikopterrel és 17 tűzoltóautóval vették fel a küzdelmet a lángok ellen. Bevetettek egy tűzoltószerelvényt is, ám azt a lángok körbekerítették. Személyzetét sikerült kimenekíteni.

A görög tűzoltók szombaton és vasárnap 67 új tűzfészekkel küzdöttek országszerte, egyebek között Athén közelében, Korfun és Kefalóniában.

Az tikkasztó hőség után vasárnap estére várják, hogy esőzés éri el Görögország északi részét, amely érezhető lehűlést fog hozni. Az eső Dél felé vonul át az országon és a hét közepén eléri a Peloponnészoszi-félszigetet is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.