Augusztus 20.

Senki ne menjen kutyával tűzijátékot nézni!

A fény és hanghatások mellett a nagy tömegtől is megriadhatnak és agresszívvé is válhatnak.

2017.08.20 11:49MTI

Senki ne menjen kutyával tűzijátékot nézni, a félősebb kutyákon napokkal korábban megkezdett nyugtatókúra és lefárasztás segíthet - mondta Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora.

A szakember az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában azt mondta, minden évben komoly problémát jelent az augusztus 20-i tűzijáték, amelyre az állat idegrendszerétől függően reagál, de előfordulhat, hogy nyugodt természetű kutyák is megriadnak tőle.

Azt javasolta, hogy a kutyások még délután menjenek el sétálni, fárasszák le az állatot és kutyáknak adható nyugtató is javasolt. Emellett nyugodt helyre zárással, a gazda folyamatos jelenlétével is segíteni lehet rajtuk - tette hozzá.

A probléma elsősorban a kutyákat érinti, ezért senki ne menjen kutyával tűzijátékot nézni. A fény és hanghatások mellett a nagy tömegtől is megriadhatnak és agresszívvé is válhatnak - mondta Szilágyi István.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.