Romokban az ország

Már több mint száz halálos áldozata van az indonéz földrengésnek

Százkettőre nőtt az indonéziai földrengés halálos áldozatainak a száma, a sérülteké pedig meghaladja a hétszázötvenet, közülük mintegy száznegyven ember állapota súlyos.

2016.12.08 07:21MTI
hirdetés

Szerdán 6,5-es erősségű földrengés rázta meg az indonéziai Szumátra szigetének északnyugati részét. A földmozgás központja a tengeren, tíz kilométer mélyen volt, 92 kilométerre keletre Banda Aceh városától.

Több száz épület összedőlt

Több mint kétszáz lakóház és üzlet, valamint tizennégy mecset dőlt össze. Több mint nyolcezer embernek menedékhelyekre kellett mennie.

Csütörtökön nagy erőkkel folytatódott a kármentesítés és a sérültek ellátása. Helyszíni jelentések szerint a sérültek orvosi ellátását és a bajba jutottak segélyezését nehezítik az állandó forgalmi fennakadások. A kórházak megteltek, egyes sérülteket parkolókban felhúzott sátrakban látnak el. A mentési munkálatok szerdán egy összedőlt piaci épületre összpontosulnak, ahol feltehetően még legalább öt ember lehet a romok alatt.

Indonézia a csendes-óceáni “tűzgyűrűn” fekszik, ahol gyakoriak a földrengések, illetve a vulkáni kitörések. Tizenkét éve, 2004 decemberében 9,3-as erősségű földrengés volt Szumátra szigetétől nyugatra az Indiai-óceán mélyén, és a földmozgást követő szökőár az óceánnal határos tizennégy országban összesen legkevesebb 230 ezer halálos áldozatot követelt, és kétmillió embert tett földönfutóvá. A természeti csapásban egyedül Aceh tartományban 120 ezren haltak meg. Azóta a szerdai volt a legsúlyosabb földrengés Acehben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.