Ötpercenként reng a föld alattunk

Tovább dübörög a földrengés-fegyver

Persze a földrengések önmagukban egyáltalán nem ritkák, de az utóbbi időben mintha kicsit megszaporodtak volna.

2016.09.03 10:38ma.hu
Az utóbbi két hét földrengései Európában

Olaszországban újabb erős utórengés volt, székelyföldi rengést is követte Romániában újabb, immár kisebb rengés. Közben Prága magasságában Németországban is már rengett a föld.

Az olasz utórengést még negyven kilométerre is erősnek érezték a szemtanúk. Többen felébredtek rá éjszaka. 4,3-as erősségű volt és most is csak 10 km volt a mélysége. Az olasz földrengéssorozat fejleménye, hogy a szokásos területhez képest északra és délre is már jelentkeznek utórengések. Szicíliánál egy 3,6-os rengés volt. Az összefüggés nem teljesen egyértelmű.

A nagy, hetes erősségű Új-Zéland melletti rengést a törésvonalon számos utórengés követte. S Észak-Amerikában is volt egy 5,6-os rengés. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.