Böködi valaki a Földet?

Szaporodnak a földrengések körülöttünk

Elnézve a híreket az embernek az az érzése támad, mintha valaki valamilyen földrengést okozó eszközt próbálgatna.

2016.09.02 15:13ma.hu
Screenshot

Persze a földrengések önmagukban egyáltalán nem ritkák, de az utóbbi időben mintha kicsit megszaporodtak volna. Valószínűleg mindenki hallott az Olaszországban nemrég kitört földrengésről, amely során rengeteg ember veszítette életét, és ezrek maradtak otthon nélkül.

Szeptember elsején Új-Zéland közelében mértek igen erős földrengést, míg egy nap előtt a Csendes-óceánt nyomon követő berendezések mutattak élénk aktivitást.

Szeptember másodikán a kora reggeli órákban a Nizza mellett kétszer is megmozdult a Föld, igaz ezrek csak nagyon apró földrengések voltak.

Érdemes megnézni a fenti térképet, amin a fekete fehér, sinusgörbére emlékeztető vonallal ellátott négyzetek mutatják az aktuális földrengéseket.

Mindeközben Székelyföld alatt megmozdult a Föld >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.