Négyen megsérültek

Tombol a vihar Lengyelországban, egy ember meghalt

Az ország egészét sújtó ítéletidő miatt a tűzoltók 150 alkalommal avatkoztak be. A viharos szél fákat döntött ki, megrongálta az áramvezetékeket.

2016.06.17 15:14MTI

Egy ember meghalt, négyen megsérültek a Lengyelországban péntek hajnal óta tomboló viharban - számolt be erről az onet.pl lengyel hírportál.

Az ország egészét sújtó ítéletidő miatt a tűzoltók 150 alkalommal avatkoztak be. A viharos szél fákat döntött ki, megrongálta az áramvezetékeket.

A közép-lengyelországi Lódz környékén fa dőlt egy személygépkocsira, a benne ülő vezető belehalt sérüléseibe. A dél-kelet-lengyelországi Nowe Bystre községben egy letört faág egy háromgyerekes asszonyra zuhant. A nő és kétéves lánya súlyosan megsérült, két további gyerek könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Magas Tátrában óránként 150 kilométeres széllökések voltak. A vihar a tengermelléken is tombol. Emiatt késik annak a gázszállító hajónak a befutása is, amely katari cseppfolyós földgázt (LNG) szállít a Swinoujscie gázkikötőbe. A gázterminált ezzel az első - nem tesztjellegű, hanem a hálózatba való továbbításra szánt - szállítmánnyal éppen ma helyeznék teljes üzembe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.