Hogy ne terjesszék tovább

A grúz katonák bárányhimlő miatt nem utaztak el a lengyelországi NATO-hadgyakorlatra

Két katonánál bárányhimlőt mutatták ki, ezért a tárca lemondta a grúz katonák részvételét a hadgyakorlaton, hogy ne terjesszék tovább a vírust.

2016.06.10 12:44MTI

Bárányhimlős megbetegedések miatt nem utaztak el grúz katonák Lengyelországba az Anakonda-16 NATO hadgyakorlatra - erősítette meg a kaukázusi ország védelmi minisztériuma pénteken az erről szóló sajtóértesüléseket.

A grúz védelmi tárca közölte, hogy két katonánál bárányhimlőt mutatták ki, ezért a tárca lemondta a grúz katonák részvételét a hadgyakorlaton, hogy ne terjesszék tovább a vírust. A megbetegedett katonák állapota stabil. A minisztérium egyúttal hozzátette, hogy hivatalosan értesítették a lengyel felet távolmaradásuk okáról.

Korábban Piotr Walatek, a lengyel hadsereg szóvivője azt mondta, várják Grúzia hivatalos magyarázatát katonáik távolmaradására a hadgyakorlatról.

Lengyelországban hétfőn kezdődött meg az Anakonda-16 fedőnevű tíznapos szárazföldi, légi és tengeri NATO-hadgyakorlat, amely hét gyakorlótéren zajlik mintegy 31 ezer szövetséges katona, köztük magyarok részvételével.

Az Anakonda-hadgyakorlatokat 2006 óta rendezik meg kétévente Lengyelországban. Az idei - mely az eddigi legnagyobb - közvetlenül megelőzi a július elején esedékes varsói NATO-csúcstalálkozót, és első alkalommal van hangsúlyosan szövetségi jellege.

A varsói Nemzetvédelmi Akadémián (AON) hétfő délután megtartott nyitóünepségen Antoni Macierewicz lengyel nemzetvédelmi miniszter kiemelte: a gyakorlat célja az, hogy ellenőrizzék a NATO védelmi képességeit a szövetség keleti szárnyán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.