Magyar fiatal a világsiker küszöbén

Szavazz Lauráért!

Használt gumiabroncsból hasznos tárgyak - új divatot indított egy szegedi lány. Ma még szavazhat!

2016.05.23 17:25ma.hu

Hogyan lehet trendi módon felhasználni a sok hulladék gumiabroncsot? Erre alapozta ötletét Szabó Laura, akiről már a Forbes Magazin is beszámolt, mint figyelemre méltó kreatív ötletről.

A története egy évvel ezelőtt kezdődött, mikor a szegedi szingli afrikai utazása során találkozott először azokkal a papucsokkal, melyeket maszályok készítettek motor-, vagy autógumiból, de a ráfestett törzsi motívumoknak köszönhetően ebből európai ember számára is divatos kiegészítő vált. Hazatérve Magyarországra azonnal elkezdte a szervezést, és az első gumik begyűjtését és átalakítását. A következmény: az első négy hónap alatt már 300 hulladék bicikligumi került a hozzá utcáról, gumitelepekről, szervizekből, és született újjá öv, karperec formájában. Néhány hónap elteltével London banknegyedében, a híres Spitalfields Marketen kezdte el árulni a termékeit. A vállalkozás azóta is töretlenül fejlődik, ma már tokok, papucsok, szandálok, fülbevalók is tartoznak a kollekcióba, és mind-mind kidobott bicikli, autógumiból vagy belsőgumiból készülnek. Hamarosan táskák, lakáskiegészítők, bútorok is színesítik majd a palettáját. A tevékenység megoldást jelenthet az abroncsok által okozott környezeti problémákra, miközben egy új divatirányzat veszi kezdetét. A termékek egyre népszerűbbek: a vegetáriánusok, a zöldek, a biciklisek körében népszerűsítő csoportok alakultak támogatására, az üzletembere körében gyűjtők szerveződnek, az ötletre felfigyeltek a nemzetközi ügynökségek.

A növekedés annyira lendületes, hogy Laura benevezett a Richard Branson nevével fémjelzett Virgin Voom startupoknak szóló versenyére. Az első helyezett félmillió font, azaz 200 millió forintnak megfelelő online hirdetést, készpénzt, mentoringot, PR és marketing hozzájárulást, ezen kívül üzleti és brandépítési segítséget kap a vállalkozása felfuttatására. A verseny első fordulójában szavazatokat kell gyűjteni, ahol a gumi újrahasznosítás már megelőzött több mint 700 induló angol vállalkozást. Most nagyon kellene a honfitársak segítsége is. Óriási lenne, ha sikerülne, ha az első 20 start-up közé kerülne, de akár a győzelem sem lehetetlen. Május 23-a a határidő, addig kell még kb. 3-4000 szavazatot összegyűjtenie. Segítsük Magyarországról is Laurát!

Így lehet Laura mellett voksolni:

Nyissa meg a kampány oldalát itt. Kattintson a a VOTE FOR PROJECT gombra. A következő lépésben elfogadhatja a szerződési feltételeket és adatvédelemre vonatkozó szabályokat. (Terms and conditions). Csatlakozzon a Facebook vagy Linkedin profiljaval, majd ismét nyomja meg a VOTE FOR PROJECT gombot a szavazás érvényesítéséhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.