Programajánló

A klímabiztonságról, vízgazdálkodásról tartanak tudományos konferenciát az NKE-n

A kétnapos rendezvényen több szekcióban olyan témákat mutatnak be, mint az éghajlat változása által kiváltott társadalmi, környezeti, gazdasági jelenségek.

2016.05.22 23:30MTI

Többek között a környezet- és klímabiztonság, a természeti erőforrások, a vízpolitika és a vízgazdálkodás kérdéseit vitatják meg hazai és külföldi szakértők a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) e heti, az "Országos fenntarthatósági szakmai nap 2016" keretében rendezett konferenciáján.

A szerdán és csütörtökön a Ludovika Campuson tartandó, Úton Párizsból Marrákesbe - a klíma és víztudomány összefüggései című tudományos fórum - amelynek fővédnöke Áder János köztársasági elnök - a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 "előrendezvénye".

A konferencián köszöntőt mond Patyi András, az NKE rektora, továbbá a nyitóelőadásra az egyetemre látogat Stefan Uhlenbrook, a fenntartható vízgazdálkodással foglalkozó ENSZ-szervezet, a World Water Assessment Programme igazgatója és Kevin Noone, a Stockholmi Egyetem kutatója. Felszólal továbbá Szöllősi-Nagy András, az idei víz-világtalálkozó programbizottságának elnöke.

A kétnapos rendezvényen több szekcióban olyan témákat mutatnak be, mint az éghajlat változása által kiváltott társadalmi, környezeti, gazdasági jelenségek. Külön szekcióban foglalkoznak a klímaváltozás hatásaival.

Az NKE közleményében kiemelte: az éghajlatváltozás napjaink egyik legnagyobb kihívása, ezért létrehozták a sérülékeny erőforrások tudásközpontot, amellyel lehetőséget kívánnak teremteni a fenntarthatósággal összefüggő szakterületek színvonalas műveléséhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.