Erózió

Ez a gáz a Csendes-óceánra néző telkekkel - drámai felvétel Kaliforniából

Hosszú-hosszú szárazság, és hatalmas bozóttüzek után heves viharok csaptak le az Egyesült Államok nyugati partvidékére, amit még földrengés is tetézett. A tengervíz áramlásával összefüggő, ciklikus El Nino általában óriási esőzéseket okoz, amelyek kikezdték Kaliforniát.

2016.01.27 08:03ma.hu

Tavaly decemberben az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA szakemberei arra figyelmeztettek, hogy 2016-ban az El Nino-jelenség nagyon veszélyes viharokat hozhat. A következményekkel akkor még senki sem számolt. A San Franciscónál készült videón viszont jól látni, ahogy az épületek veszélybe kerültek, miután a szélsőséges időjárás úgy kikezdte a part menti sziklákat, hogy azok egyszerűen leomlanak az óceánba. Az erózió mértéke olyan erőteljes, hogy ingatlanok semmisülhetnek meg.

California Residences Threatened as Cliffs Crumble

Frightening video shows California residences teetering on the edge of crumbling cliffs: abcn.ws/20phdRM

Közzétette: ABC News - 2016. január 26.

Az El Nino időjárási jelenség (meteorológiai szakkifejezéssel: időjárási rendszer) akkor jelentkezik, amikor a Csendes-óceán középső és keleti vidékein az óceán vize felmelegszik, a felhőzet és a viharos széláramlatok a melegedő óceán hatására irányt váltanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.