Őrület

Megszűnt a ruhaszárító kötél tilalma Kaliforniában

Jerry Brown, a nyugati-parti állam kormányzója aláírta a törvényt, amely megkönnyíti a háztulajdonosoknak és a bérlőknek, hogy magánterületen belül szárítókötélre teregessék a nedves ruhát.

2015.10.12 15:30MTI

Az üvegházhatású gázok kibocsátása és az elektromos szárítógépek energia-felhasználása miatti növekvő aggodalmak közepette az engedélyezés régóta érett már.

Sok ingatlanüzemeltető szigorúan tiltja a kötélen szárítást, mert "csúf". A használatukról szóló vita több mint egy évtizede, az energiaválság kezdete óta tart - tudósított a Sacramento Bee helyi lap.

Korlátok azonban továbbra is vannak. A ruhaszárító lehet "zsineg, kötél vagy drót, amelyre kimosott ruhaneműt terítenek, hogy a levegőn megszárítsák". Kaliforniában még mindig tilos a ruhát például az erkély korlátjára terítve szárítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.