Megindult a hegy

Rengeteg embert megölt a hatalmas sártömeg

Már 91 embert keresnek a kínai sárlavina után.

2015.12.21 08:33MTI

A kínai hatóságok hétfőn reggel már 91 embert tartottak nyilván eltűntként, miután egy nappal korábban tizennyolc épületet, köztük két munkásszállót temetett maga alá egy hegyről lezúduló földtömeg egy ipari parkban és a környékén a dél-kínai Sencsen városában.

Vasárnap este még 59 eltűnt személyről tettek bejelentést, később azonban 91-re emelkedett a számuk. Az eddigi információk szerint 59 férfiról és 32 nőről van szó. Korábbi jelentés szerint hét embert sikerült kimenteni a sárlavina fogságába került épületekből, és további nyolc túlélőről tudnak, de arról nincs hír, hogy őket sikerült-e kiszabadítani.

Mintegy hatszáz tűzoltó és mentőmunkás keresi a túlélőket a katasztrófa helyszínén. A földcsuszamlás három különböző pontján életjeleket véltek felfedezni, de a mentést nagyban nehezíti a hatalmas földtömeg és a folyamatos esőzés. Az épületekben tartózkodó mintegy 900 embert kimentették még mielőtt a sár ellepte volna a házakat.

A sártömeg mintegy húszezer négyzetméteres területet lepett el. Egy építkezési területről kitermelt, száz méter magas domb oldalára felhordott föld zúdult ugyanis a házakra. A földcsuszamlás nyomán fölrobbant egy gázvezeték közelben áthaladó szakasza, ennek következtében mintegy tíz hektáron jelentős mennyiségű omladék terült szét.

Building Collapses After Huge Landslide in China

The landslide has left 91 people missing and created more than 1 million square feet of debris. STORY: http://nbcnews.to/1O3jHky

Szerző: NBC News, 2015. december 21.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.