Geotárolás

Egyre több lesz alattunk a radioaktív hulladék

Bővíti létesítményeit a radioaktív hulladékokat kezelő társaság.

2015.12.08 13:38MTI

Folytatja tárolókapacitás-bővítő programjait és létesítményei fejlesztését a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. (RHK) - mondta Kereki Ferenc, a társaság ügyvezető igazgatója keddi budapesti évértékelő sajtótájékoztatóján.

Az ügyvezető igazgató kiemelte a nem atomerőművi hulladékok elhelyezését szolgáló püspökszilágyi, a paksi atomerőműből származó kis- és közepes aktivitású hulladékokat fogadó bátaapáti, illetve a paksi kiégett kazetták átmeneti tárolójában folyó fejlesztéseket, valamint a nagy aktivitású hulladékok végleges elhelyezését célzó nyugat-mecseki programot.

Az RHK az idén 14,2 milliárd forintból gazdálkodik, a fejlesztésekre a tervezett 8,9 milliárdból 8,1 milliárd forintot fizetnek ki. Jövőre 11,9 milliárd forint a keret, ebből fejlesztésre 6,3 milliárd forintot fordítanak - ismertette Kereki Ferenc.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.