Ökotragédia

Több tucatnyi delfin haldoklik Új-Zéland partjainál

Huszonkilenc delfin sodródott partra Új-Zélandon. Az ország déli partvidéke előtt fekvő Stewart-szigetnél fedezték fel az állatokat.

2015.11.06 21:07MTI

Kirándulók vették észre kedden a haldokló hosszúszárnyú gömbölyűfejű-delfineket (Globicephala melas), de két napba telt, mire a mindentől távol eső helyszínről értesíteni tudták a hatóságokat. Ekkor az egyik állatvédő munkatárs helikopterrel a Doughboy-öbölbe repült.

Nyolc állat még élt, amikor kiérkeztünk. De éppen apály volt, ezért szinte semmi esélyünk nem volt, hogy életben tartsuk őket addig, amíg megfelelő számú segítő érkezik" - mondta el az egyik szakértő.  A területen kétévente vetődnek partra delfinek, de a jelenség okai egyelőre nem ismertek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.