Végítélet?

Majdnem elfelejtettünk szólni, ma is itt a világvége!

Egy vallási csoport szerint a 2011. május 21-én elmaradt világvége MA fog bekövetkezni, a Földet elemészti a pusztító tűz.

2015.10.07 08:28ma.hu

Emlékeznek a szeptember végi szupervérhold teljes fogyatkozására, amivel kapcsolatban sokan szinte biztosak voltak abban, hogy bekövetkezik a végítélet? Az esemény ugyanis egy különleges, misztikus tulajdonságokkal felruházott ritka természeti jelenség, az úgynevezett "tetrád" utolsó része volt. Tetrádnak nevezik azt a rövid időn belüli (2 év alatti) négyszer ismétlődő teljes holdfogyatkozást, amelyek között megközelítőleg fél év telik el, és nincs ezen időszakok alatt részleges leárnyékolás sem. A mostani tetrád első fogyatkozása 2014. április 14-én volt, a második október 8-ára esett, a következő 2015 április 4-ére, a legutolsó pedig szeptember 28-ára.

Nos, most egy online vallási csoport, az eBible Fellowship által terjesztett ige szerint mindannyian kedd este költöttük el az utolsó vacsoránkat. A csoport vezetője, Chris McCann szerint ugyanis a Biblia azt mondja, október 7-én szerdán vége a világnak és mindent felemészt a pusztító tűz. A pennsylvaniai székhelyű csoport korábban 2011. május 21-ére jósolta az armageddont, amit még egy keresztény kaliforniai rádió is bemondott. Mindenesetre ezt sikerült túlélnünk különösebb gond nélkül.

Hogy miért gondolja McCann, hogy ez a dátum most jó lesz? Állítólag 2011-ben kapott az emberiség még némi időt, de csak máig, és ezt meg is súgták a vallási csoport vezetőjének. Mindenesetre sem tudományos, sem teológiai adat nincs arra vonatkozóan, hogy az eBible Fellowship teóriáját alátámasztaná.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.