Kordokumentum

Egy gyakornok találta meg a CNN világvége-videóját

A csatorna alapítója elhatározta, hogy addig fognak sugározni, míg világ a világ.

2015.01.06 09:04ma.hu

Ted Turner 1980-ban alapította meg a világ első, a nap huszonnégy órájában sugárzó hírcsatornáját, a Cable News Networköt, közismert nevén a CNN-t. Az amerikai médiamágnás elhatározta: "Hacsak nem lesznek műholdas problémáink, nem szakítjuk meg az adást, míg világ a világ. Ha pedig eljön a világvége, lejátsszuk a Nearer My God To Thee-t, mielőtt végleg elköszönnénk." (Egyes túlélők szerint ezt a keresztény himnuszt játszotta a Titanic zenekara is, miközben süllyedt a hajó.)

The Verge

Turner annyira komolyan vette saját ígéretét, hogy egy videófelvételt is készített, és szigorúan meghagyta, hogy csak akkor játszhatják le, ha eljön az ítéletnap. A felvételen az Egyesült Államok fegyveres erőinek zenekara adja elő a Nearer My God To Thee-t.

A videót csak Turner néhány közeli munkatársa láthatta – egészen eddig, mert a napokban Michael Ballaban, a Jalopnik egyik szerzője, aki 2009-ben a CNN gyakornoka volt, nyilvánosságra hozta a hidegháborús idők hangulatát remekül megragadó, nem mindennapi kordokumentumot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.