Fura lyukak

"Lassan Atlantisszá válik a városunk"

Rejtélyes óriáslyukak keletkeznek Oroszországban, a méretük pedig egyre jobban nő. Videóval!

2015.05.29 11:12ma.hu

Noha hónapok óta foglalkoztatja a világsajtót, továbbra sem tudni, hogy miért alakulnak ki óriási kráterek Oroszországban. A rejtélyes lyukak először Szibéria távoli, lakatlan tájain keletkeztek, ám újabban már a lakott területek mellett is megjelentek, noha kisebbek, de veszélyeztetik az állampolgárokat.

Berezniki a lakosok szerint lassan, de biztosan Atlantisszá alakul, a kráterek ugyanis folyamatosan nőnek. A mindössze 155 ezres város területén lévő képződmény eleinte csak 5 méter volt, mára azonban eléri a 22 méter átmérőt is, mélysége 9 méternyi.

A közeli Solikamskban is meglyukadt a föld, 100 méternyire, de mivel a térségben bányászati tevékenységet folytatnak, így minden bizonnyal ez ennek az eredménye.

A berezniki krátert azonban továbbra is homály fedi, bár sokak számára kielégítő magyarázat a metángáz és a bányászat közös hatása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.