Bepöccent

Felrobbant a hawaii vulkán aktív krátere - videó

A legnagyobb hawaii szigeten lévő, 31 éve folyamatosan aktív tűzhányó egyik krátere még be is robbant a hétvégén.

2015.05.05 13:24ma.hu
Fotó: screenshot

Erőteljes robbanás volt egy aktív hawaii tűzhányó lávakráterben, amit az amerikai földtani intézet, a US Geological Survey webkamerái rögzítettek is. A felvételen látható, ahogy egy szikla hirtelen és pontosan a lávatóba zuhan és szétrobbanva hatalmas füstlavinát indított el. A Kilauea vulkán Halema’uma’u krátere közkedvelt turistacélpont, de szerencsére senki sem sérült meg.

A lélegzetelállító képsorozaton jól kivehető, amint a szikla a lávába csobban, nagy vörös robbanás következik, lángok és füstcsóva kíséretében, miközben az izzó láva fröcsög szanaszét.

Mindazonáltal, a vulkán annyira aktív lett napjainkra, hogy ezt a területet lezárták a látogatók elől, mert már a környező településeket is veszélyezteti. 2008 márciusa óta aktív ez a kráter.

Fotó: screenshot


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.