Több mint 100 ezer kínai diák maradhatott otthon

Iskolaszünetet rendeltek el a hatalmas havazás miatt

A szűnni nem akaró hóesés miatt több északkelet-kínai településen felfüggesztették az oktatást, több mint százezer diák maradhatott otthon kedden Hejlungcsiang tartományban.

2014.12.02 14:52MTI

Három városban óvodások, általános és középiskolások tízezrei érintettek ebben. A tartomány több autópályáját lezárták, Tungcsi város repülőtere nem fogad és nem indít járatokat.

A nagy mennyiségű hó meglepte az embereket, Fujuan megyében például reggelre helyenként 70 centiméteresre duzzadt a hóréteg, s a helyszíni jelentések szerint ezért sokan csak nehezen tudták otthonuk ajtaját kinyitni - jelentette a kínai központi televízió.

A hatóságok mindenütt mozgósították a köztisztasági dolgozókat, a fűtésszolgáltatókat pedig felszólították arra, hogy ellenőrizzék a rendszereket, mert nem ritka, hogy mínusz 17 Celsius-fokra zuhant a hőmérséklet. Az országos meteorológiai központ előrejelzése szerint Hejlungcsiang nagyobb részén még szerdán is folytatódni fog a havazás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.