Programajánló

Rodin-kiállítás nyílt a kínai Nemzeti Múzeumban

Auguste Rodin 139 eredeti szobrát tekinthetik meg péntektől a kínai Nemzeti Múzeum látogatói. A világhírű francia impresszionista művész alkotásai közel négy hónapig láthatók Pekingben.

2014.11.29 03:30MTI
Forrás: Wikipedia

A múzeum közleménye szerint a francia mester leghíresebb munkái - köztük A gondolkodó (1880), a Bronzkor (1975), Balzac emlékműve (1898) és a Pokol kapuja (1913) is - a kínai fővárosban vendégeskednek.

A párizsi Rodin Múzeum munkatársai a művész gipszszobrainak vázlatait és néhány ritka festményét is beválogatták a tárlat anyagába, hogy a befogadók az alkotás folyamatába is bepillantást nyerjenek.

Az 1917 novemberében elhunyt francia szobrászművész 1900-ban rendezte műveiből első gyűjteményes kiállítását, 168 alkotással. Legtöbb szobrát a Rodin Múzeum őrzi, de másolataik az egész világon megtalálhatók.

A kínai Nemzeti Múzeumban a közelmúltban zárult egy francia művészek műveiből rendezett kiállítás. A tárlaton öt francia múzeum festményeit mutatták be a kínai-francia diplomáciai kapcsolatok megteremtésének 50. évfordulója alkalmából. A közönség a válogatásban mások mellett a barokk festő, Hyacinthe Rigaud, valamint Renoir és Picasso képeit láthatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.