S lőn világosság!

A vízzel működő elemlámpa

Nem kell hozzá elem, és akár 72 órán keresztül is üzemképes. Ja, és eszméletlenül olcsó.

2014.10.02 13:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Etón

Fejlett civilizációnk számos áldásainak egyike a mindig elérhető elektromosság. De mi történik akkor, ha valamilyen - például természeti - okból kifolyólag többé nem lehet egyszerűen, egy kapcsoló átbillentésével fényt előállítani? Ilyenkor jönnek a régebbi korok megoldásai: zseblámpa, gyufa, gyertya. Ám ezek magas páratartalom esetén mind használhatatlanok, még a zseblámpák többségét is tönkreteheti a víz.

De nem cikkünk tárgyát! A Vöröskereszttel együttműködésben kifejlesztett "Blackout Buddy H2O" nevű zseblámpa nem csak azért különleges, mert nevetségesen olcsó (10 dollár, vagyis durván 2300 forint), hanem azért is, mert nincsen szüksége bolti elemekre működéséhez. Sőt, kifejezetten szereti a vizes környezetet: pár csepp vízzel akár 72 órán keresztül is üzemeltethető, állítja a szerkezet mögött álló Etón nevű cég.

Persze vakító fénysugarat várni dőreség lenne a környezetbarát kis szerkezettől, arra viszont tökéletesen megfelel, hogy mostoha körülmények között ne kelljen a sötétben botorkálnunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.