Drámai

Képgaléria: ennyire fekete Grönland hava

Mint arról már írtunk, feketévé vált Grönland hó- és jégtakarója. Nem kicsit. Durva képek a cikkben!

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2014.09.21 14:00ma.hu
Kattintson a képekért!

Grönland nem csak kicsit sötétebb - soha nem volt még ennyire fekete, Jason Box, a Dán és Grönlandi Geológiai Kutatóintézet szakembere röviden úgy foglalta össze, hogy sokkolta a látvány. Igen, ő az a tudós, aki szeret tömören és frappánsan fogalmazni, néhány hónapja a jeges-tengeri metánkészlettel kapcsolatban jegyezte meg, hogy ha akár egy töredéke is a légkörbe jut, akkor b*hatjuk.

A közösségi finanszírozással megvalósult Dark Snow projekt során hónapokig tanulmányozta Grönland jég- és hótakaróját, hogy mire jutott, itt elolvashatja. Ha mi is röviden fogalmazunk, akkor csak annyit mondunk: egyre nagyobb bajban van az emberiség és rántja magával az egész bolygót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.