Élettelen vidék lett

Annyira durva volt a szárazság Kaliforniában, hogy zöldre festik a füvet

Szárazság és erdőtüzek - főként ezek jellemezték a kaliforniai nyarat, csak a hegyekben esett, ott viszont nagyon.

2014.09.05 18:46ma.hu

Extrém szárazság sújtotta ezen a nyáron is Kalifornia több mint 80%-át. Az USA nyugati parti állama évek óta küzd a visszatérő jelenséggel: hőség, erdőtüzek, aszály.

Az embereket érintő korlátozások sokak számára okoznak problémát, hiszen ivóvízzel csak heti kétszer lehet kertet locsolni, vagy gyepet öntözni. Így nincs más megoldás, mint a besárgult száraz füvet lefújni. Mégpedig zöld festékkel, ami a videó szerint nem ártalmas a környezetre, de legalább a helyi lakosok lelkének jót tesz.

A NASA Terra földmegfigyelő műholdjának ASTER (Advanced Spaceborne Thermal Emission and Reflection Radiometer) műszere ennél még megdöbbentőbb felvételeket rögzített. A képek Kalifornia középső részén készültek, két víztározónál három év különbséggel.

2011. április 5. - Kép: NASA EO / Jesse Allen / NASA/GSFC/METI/ERSDAC/JAROS and U.S./Japan ASTER Science Team


Majd mindez három évvel később, 2014. május 15-én

Megdöbbentő, ahogy kiégett a növényzet és ahogy eltűnt a tavakból a víz az eltelt pár esztendő alatt...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.