7,1-től akár 8-as is lehet

Nagy erejű földrengés Alaszkánál, de a cunamiriadót visszavonták

A Rat-szigeteken, a Little Sitkin-szigettől 21 kilométerre délkeletre, 114,4 kilométeres mélységben észlelte az amerikai földtani intézet (USGS).

2014.06.24 07:24MTI
Forrás: youtube.com

Erős földrengés volt Alaszka partjainál hétfőn, a térség egy részére szökőárriadót rendeltek el, de nem sokkal később visszavonták.

Egyes források szerint a földrengés 7,1-es, más források szerint azonban 7,9-8-as erősségű volt. A földmozgást az Észak-Amerikai és Ázsia között elterülő Aleut-szigetlánchoz tartozó Rat-szigeteken, a Little Sitkin-szigettől 21 kilométerre délkeletre, 114,4 kilométeres mélységben észlelte az amerikai földtani intézet (USGS).

Az alaszkai Palmerben működő országos cunami központ szökőárriadót rendelt el Alaszka partjaira a Nikolskitól Attuig terjedő szakaszon, de nem sokkal később visszavonták, mert elhárult a cunami veszélye. Biztonsági megfontolásokból mintegy 200 embernek el kellett hagynia otthonát Adak városban.

A földmozgást egy órán belül egy tucatnyi utórengés követte, károkról egyelőre nem érkeztek hírek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.