Hondurasban is érezték

Erős földrengés rázta meg Nicaraguát

A főváros és néhány más település lakói között a rengés kisebb pánikot váltott ki. Egy főutat földcsuszamlás torlaszolt el.

2014.04.11 07:02MTI
Forrás: http://www.seismology.hu/

Erős földrengés volt csütörtök éjjel Nicaragua körzetében, 23-an könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A 6,1-es erősségű rengés csak Managuában 90 házban okozott kárt, több területen áramkimaradás is volt. A főváros és néhány más település lakói között a rengés kisebb pánikot váltott ki. Egy főutat földcsuszamlás torlaszolt el.

A sérüléseket a Managuától 50 kilométerre északnyugatra fekvő Nagarotéból jelentették, többségüket lehulló fal- vagy mennyezetdarab okozta. Ebben a városban közel 30 házat rongált meg a természeti katasztrófa.

A rengés középpontja mindössze tíz kilométer mélyen volt, a szomszédos Hondurasban is érezni lehetett. Az első földmozgást sok kisebb rengés követte, de ezek már nem okoztak károkat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.