Folyamatos katasztrófahelyzet

Tucatnyi halott a Sinabung vulkán újabb kitörése miatt

Legalább tizennégyen meghaltak szombaton Indonéziában a Sinabung vulkán egy újabb kitörésében - közölték a helyi hatóságok.

2014.02.01 16:56MTI

A szumátrai Sinabung négyszáz évi szunnyadás után 2010 augusztusában lépett először működésbe. Tavaly szeptemberben ismét kitört, emiatt 30 ezer embert elköltöztettek a környékéről. Az evakuáltaknak már a fele visszaköltözött, amikor az év elején ismét volt több kitörés, és ezekben legalább 16-an életüket vesztették. A szombati kitörés volt a legerősebb az év elejeiek közül. A forró hamufelhő 11 ember halálát okozta Sukameria faluban, köztük négy diákét, aki kirándult a vulkáni hegy lábához - mondta az országos katasztrófalehárítás szóvivője.

Az AFP helyszíni tudósítója szerint a térségben apokaliptikus a helyzet. Lehetett látni a halálos áldozatok hamu borította testét. A katasztrófamentők védőálarcban menekítik ki az embereket, köztük sok sérültet, de a mentést - a hamufelhők vonulásától függően - időről időre fel kell függeszteni. A halottak száma jóval nagyobb is lehet a most ismertnél a hatóságok szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.