Árvíz veszély

Ítéletidő Észak-Olaszországban

Súlyos ítéletidő tombolt vasárnap is Olaszország északi részén. Emilia Romagna körzetben a Secchia folyó kilépett medréből, nem messze Modena városától. Több kisebb települést ki kellett üríteni.

2014.01.19 16:48MTI
nimbus.it

Néhány falut ki kellett üríteni, szintén Modena közelében egy nyugdíjasotthon lakóinak biztonsági okokból el kellett hagyniuk az épületet. Idősebb embereket helikopterrel vittek el a mentőalakulatok.

Újabb földcsuszamlásokat jelentettek Liguriából, jégesővel kísért heves csapadék hullott Genovában. Egy földcsuszamlás miatt két órára le kellett zárni a Ventimiglia és a francia határ közti útszakaszt. Liguriában a vasúti közlekedésben is adódnak további gondok, mivel pénteken földcsuszamlás miatt kisiklott egy vonat Andorában. Hétfőig további csapadékra kell számítani.

A délolasz Campania régiót is rossz idő és erős szél sújtja. Nápoly, valamint Capri, Ischia és Procida szigete között szünetel a forgalom a heves sirokkószelek miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.