Invázió

Egymillió csótány szabadult ki egy kínai farmról

Legkevesebb egymillió csótány szabadult ki egy kínai állattenyésztő farmról, ahol a hagyományos kínai gyógyászat céljára nevelik a rovarokat.

2013.08.25 15:30MTI

A kelet-kínai Csiangszu tartományban lévő Tafeng telepről a közeli búzamezőkre szabadultak ki a rovarok azután, hogy ismeretlen tettes megsemmisítette azt a műanyag növényházat, ahol a svábbogarakat tenyésztették - jelentette a helyi napilap.

A járványügyi hatóságok öt szakértőt küldtek a térségbe, hogy felmérjék, miként lehet megsemmisíteni a csótányokat.

Vang Peng-seng, a farm tulajdonosa több mint százezer jüant (3,5 millió forint) fektetett be abba, hogy 102 kilogramm amerikai csótány (Periplaneta americana) petét vásároljon. Amikor az üvegházat megsemmisítették, már több mint 1,5 millió csótány kelt ki, és naponta etették őket mindenfélével, köztük gyümölcsökkel, sőt édességgel is - közölte a farm tulajdonosa.

A csótányt kártevőként tartják számon, de a hagyományos kínai gyógyászatban a belőle készült kivonatokat különféle betegségek - rák, gyulladásos betegségek - gyógyítására és immunerősítésre használják.

Az amerikai csótány az egész világon előfordul, 2-4 centiméter hosszú.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.