Vizsgálat indult az Egyesült Államokban

Aggasztó delfinpusztulás miatt nyomoznak

Aggasztó méretű delfinpusztulás miatt indult vizsgálat az Egyesült Államokban: az Atlanti-óceán partján július eleje óta 124 palackorrú delfint vetett partra a víz, ami a történelmi átlag hétszerese.

2013.08.09 21:30MTI

A hatóságok pénteken közölték, hogy New York, New Jersey, Delaware, Mayland és Virginia partjainál július folyamán 89 elpusztult delfint számoltak össze, s augusztusban már eddig további 35 állat tetemét találták meg. Ez kiugróan sok a Nemzeti Óceáni és Légköri Hivatal halászati szolgálata szerint.

Néhány delfin tüdeje károsodott, ezért a szakemberek valamilyen fertőző kórokozóra gyanakodnak. A szövetek előzetes vizsgálata alapján felmerült, hogy esetleg morbillivírus-fertőzés áll a delfinpusztulás hátterében.

A delfinek zöme elpusztult, mire rájuk találtak, és az a néhány példány sem élt már sokáig, amely élve vetődött partra.

Utoljára 1987-88-ban okozott morbillivírus-fertőzés tömeges delfinpusztulást: akkor New Jerseytől Floridáig több mint 740 palackorrú delfin múlt ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.