Kitörni készül?

Hamut és köveket lövell a Popocatépetl vulkán

Ismét hamut és izzó kőtörmeléket lövell ki a mexikói Popocatépetl vulkán - közölte csütörtökön a nemzeti katasztrófavédelmi központ (Cenapred).

2013.07.04 20:45MTI

A hamu helyi idő szerint szerda este elérte többek között a Mexikóvárostól délre lévő Xochimilco és Milpa Alta körzeteket.

A hatóságok válságtanácskozást hívtak össze, hogy esetleg magasabbra emeljék a vulkánriadó szintjét - közölte a Twitter mikroblog oldalon Luis Felipe Puente, a polgári védelem országos koordinátora.

A Mexikóvárostól mintegy 60 kilométerrel délkeletre fekvő, 5452 méter magas Popocatépetl 1994 óta rendszertelen időközönként, több alkalommal is kitört. 2000 decemberében egy erőteljesebb kitörés miatt 50 ezer embert telepítettek ki a vulkán környékéről. Az utóbbi hetekben a tűzhányót a hatóságok folyamatosan figyelik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.