Mission accomplished

Sikeresen installálták az első két 6 MW-os szélturbinát - KÉPEK!

A brit partok előtt az új, SEA INSTALLER nevű hajó segítségével kevesebb mint 24 óra alatt tudták felállítani a két 6 MW-os Siemens szélturbinát - komplett forgórésszel együtt.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.02.01 14:10ma.hu

Az offshore szélenergia ma már elterjedt része Észak-Európa áramellátásának. A parti vizek hatalmas potenciállal rendelkeznek, mivel igen jók ott a szélviszonyok - már 4,3 GW-nyi szélenergia származik innen. Ahhoz, hogy termelésének költségei tovább csökkenjenek, elengedhetetlen az innováció és a szélkerék-gyártás ipari jellegének fokozása.

Kattintson a képre! >>>

A Siemens kifejezetten tengeri alkalmazásra fejlesztette ki a 6 MW-os, áttétel nélküli szélturbinát. Emellett 2010 óta 49%-os üzletrésze van az A2SEA szolgáltató vállalkozásban. Ez offshore szélerőművek építésére specializálódott, és most először vetette be a brit partok előtt az offshore telepítő hajók új generációját.
Ennek során a Siemens és partnere, a DONG Energy dán energetikai vállalat rekordot állítottak fel: az új, SEA INSTALLER nevű hajó segítségével a két 6 MW-os Siemens szélturbinát (komplett forgórésszel együtt) kevesebb mint 24 óra alatt tudták felállítani. A színhely a Temze torkolatától északra, Clacton-on-Sea (Essex grófság) partja előtt 7 km-re található Gunfleet Sands III szélfarm. Itt 2010 júniusa óta 48 db 3,6 MW-os Siemens szélturbina működik - névleges összteljesítményük 173 MW.

A két 6 MW-os berendezés felállítása teszt- és demonstrációs célokat szolgál. Magán a SEA INSTALLER hajón is bőven található Siemens technológia (automatizálás- és hajtástechnika, generátorok, transzformátorok).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.